Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κάνε Λόνια!!!

τα υλικά μας:
μισό κιλό κιμάς
κανελόνια εννοείται!
4 ντοματούλες
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουτί ντοματοχυμός
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλλας(ρουφάει την κρεατίλα!)
λίγο μαϊντανό
ΛΑΠ
λίγη ζαχαρίτσα(προεραιτικά)

πάντα κάτι ξεχνάω αλλά είμαι σίγουρη ότι θα το σκεφτόσασταν και μόνοι!ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ...

 έχω ένα φοβερό σκεύος που είναι κατσαρόλα και γάστρα μαζί!τέλειο!το μαγείρεψα εκεί γιατί δεν κάνει να βάζουμε αλουμίνιο στο φούρνο.Δε θέλετε να μπω σε λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι ειναι ανθυγιεινό!!
Enjoy!
A, όποιος θέλει την εκτέλεση της συνταγής ας κάνει ένα σχόλιο!!!

Αγγέλα (θεσσαλονίκη), αρχικά χαίρομαι που φτιάχνεις τις συνταγές μου!

τα κανελόνια δεν είναι και καμιά επιστήμη, αν ξέρεις να φτιάχνεις κιμά!
σοτάρεις το κρεμμύδι με τον κιμά, σβήνεις με κρασάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά και βάζεις το ξυλαράκι κανέλας (το οποίο δεν χρειάζεται να μείνει στο μείγμα για πάνω από 15 λεπτά), αλάτι, πιπέρι, λίγη ζαχαρίτσα(προεραιτικά) τις 2 ντομάτες σε τετραγωνάκια, το μισό κουτί τοματοχυμό και το ξίσμα καρότου και αφήνεις να σιγοβράσουν για πάνω από μισάωρο. Προς το τέλος πρόσθεσε και λίγο μαιντανό να γουστάρεις. Στο διάστημα αυτό, σόταρε το σκορδάκι με τον υπόλοιπο τοματοχυμό, ένα ποτηράκι νερό, 2 ντομάτες τριμμένες, λίγη ζαχαρίτσα(προεραιτικά) και ΛΑΠ.
Όταν κρυώσει λίγο ο κιμάς, γεμίζεις σφιχτά τα κανελόνια σου και τα βάζεις σε παράταξη στο ταψί το οποίο πρέπει να μην παίρνει αέρα. Ρίχνεις από πάνω την σαλτσούλα και ψήνεις στους 200 (πάνω κάτω αντίσταση) για περίπου 50 λεπτά!Όταν σβήσεις τον φούρνο μη χαρείς και φας!Δεν είναι έτοιμο!Ρίξε κεφαλοτύρι(ή άλλο τυρί της προτίμησής σου) και άφησέ το άλλα 10 λεπτάκια στο φούρνο.

Οι πιο μάγκες μπορούν να φτιάξουν οποιαδήποτε άλλη γέμιση και σάλτσα!Αν θέλετε και εναλλάκτική συνταγή με σπανάκι και κρέμα γάλακτος, παρακαλώ σχόλιο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου